my life

Monday, January 24, 2011

pencurik itu....

dah seminggu tak update blog.... so, teringin gak la tuk update ckit sebanyak.... klu xbanyak pun ckit.... klu xskit pun, banyak.... rase macam terpanggil sekali tuk bercerita skit pasal pengalaman pahit shima ngan kawan2 yang baru jew duk kat kb nih....


Pada hari rabu yang lepas bersamaan ngan 19 januari 2011..... rumah sewa kami yang bertempat d berek 12 nih telah dimasuki pencurik..... mase kajadian 2 dianggarkan kul 5 pagi.... waktu 2, shima tidur kat ruang tamu.... 


barang2 yang diambil banyak gak la..... hp shima yang shima baru beli 2, hp pika, n hp mai.... duit lak, xyah dok citer la.... abis disapu nye..... tinggal 2,3 ringgit jew.... 2 pon sbb die kcian kan ktorg kot.... banyak la keciannye.... 


benci + sedey sgat2..... hp 2 yang paling membuatkan shima terasa skali.... dah ler baru 2 minggu lebih beli.... klu hp murah yg 2, 3 ratus 2 xpe la jugak,.....  ini x, hp touch screen ag.... camera lak 5 mg..... waaaaa...... dah ler kena maranh ngan abang long ag.... bertambah2 la tension diri nih..... 


tapi, yang shima nak tekankan kat cinie bkn 2, tapi pasal kesan kes 2 kat ktorg semua.... selepas peristiwa 2, kami semua dah jadi lain..... ketakutan sentiasa membelengu kami semua...... pergi kemana2 pun rase mcm xselamat.... terkadang terasa seperti diperhatikan jew.... duk kat umah sendiri pon rase x bebas.... trauma ngan peristiwa ni kot.... mungkin jugak la....


tapi, terkadang, shima rase mcm shima lak yang salah.... sbb shima langsung xsedar dorang bukak pintu padahal, shima tidur kat ruang tamu,,.... shima takut sngat bila shima fikirkan mcmne cara dorang ambik hp shima 2.... padahal shima letak dalam kain selimut.... n xdpat shima bayangkan jugak bila n mcmne dorang bila tgok shima ngah tidur,,..... sbb masa kita tidur, kita xtaw pun diri kita dalam keadaan mcmne,.... dah ler lampu terbukak mase 2.... lagi la shima takut.....


nih pic bersama ngan hp 2.... dah tinggal kenangan dah....

ape2pun, shima terpaksa jugak pasrah ngan semua nih,.... yang dah terjadi.... kita xkan dapat putarkan balik masa yang dah berlalu tu.... semoga ia akan jadi pengajaran n pengalaman berguna dalam hidup ni.....

No comments:

Post a Comment