my life

Saturday, February 26, 2011

jangan ggu kite ag....

smlm.....
kite dpt msj dari ex-bf kite.....
die ckap die teringatkan saat2 manis time kite ngan die bersame....
kite xngis sikit pun....
sbb kite dah jangka semua 2....
dari dulu ag kite dah taw......
die akan ingt kita balik.....
xpe la awk.....
kite xkisah awk nk ingat kita blik pun..... tapi, kite mintak maaf awal2 k????
sbb pe???
sebab:

  1. kite xbalas msej awk...
  2. kite xnk n xakan terima awak blik walau ape2 pun yang terjadi
  3. pas2, kite minx maaf sbb selalu degil mase cple ngan awk ary2.....
  4. selalu xdgar ckap awk.....
  5. paling penting, sy minx maaf kalau waktu sy jga awk kat hospital ary 2, sy xjaga awk sebaik mungkin..... bagi sy, sy dah cuba sebaik mungkin jaga awk, kalau ade kekurangan, maafkan sy k???


xpe awk.... kite dah bleh terima skrg..... awk bkn jodoh kite..... sbb jodoh n pertemuan serta ajal n maut, semua 2 dtangan Tuhan...... 

Sunday, February 20, 2011

kalau la DR.J tahu

hari ni, klas bermula kul 8 pagi...... bangun pagi tadi tepat kul 6.20 ..... lepas je iron baju, trus mandi n siap2 tuk g klas.... hari ini, rase macam ceria jew walaupun klas DR. J pada pagi nie.... lpas wat air nescafe, trus jew kemas bku tuk bwak g klas nnty.... 






then, terus ambil sarapan.... tepat kul 7.40 pg, bertolak tuk ke kelas ngan kereta mai..... sarah x pergi kelas pagi nie..... ade keje katenye..... sepanjang perjalanan pergi ke kelas nie, lampu isyarat asyik hijau jew.... Alhamdulillah, Allah memudahkan segala perjalannan hari nie....


sampai je kat uitm, lpas parking kereta, jumpe la plak ngan si hanip mulut bnyak 2..... hehehhe..... banyak gak bende yang dbincangkan ngan die.... hope, die berjaya dlam merebut jawatan sbg JPP nnty.... 


kelas???? biase la klas DR. J mcmne kan???? ary nie shima terkena lgi ngan DR.J..... agak tension.... but, i know...... one day, i'll miss it .... matlab sgat mencabar today..... agak penat.... tapi, dlam kelas tadi, kami leh bkak fb.... so, duk berchatting la kami dalam kelas tadi.... huhuhuhu..... kalau la dr. j tahu.....!!!






next, klas 350..... waaa...... so happy.....!!!! klas nie cancel...... suke sgat2..... then, shima ngan mai g pasar dekat ngan umah sewa kami tuk beli sedikit barang2 dapur tuk dmasak..... blik umah, terus jew kami bergotong-royong memasak..... best sgat2,..... menu kami today ialah, nasi putih + udang masak merah + telur dadar n teh o ais..... boleh la tuk orang bujang macam kami ni h.....


then, jap ag nk g klas tuk kul 2 hingga 5 plak..... wish me luck k????

Saturday, February 19, 2011

ingatlah....!!!


"saat ingin melepaskan ssorg ingatlah saat ingin mendapatkannya
saat mulai tak myayanginya ingatlah saat pertama jth cinta kepadanya
saat mulai bsn dengannya ingatlah saat indh bersamanya
saat ingin menduakannya bayangkan seandainya dia selalu setia
saat ingin membohonginya ingatlah saat dia sentiasa jujur
maka kamu akan mrsakan pahit, manis serta makna menyayangi seseorang dgn suatu ketulusan dan penuh keikhlasan...♥"


aku amat tertarik dengan ayat yang aku terjumpa dari someone nih...... & alangkan indanya kalau semua berfikiran macam nih..... tiade sengketa, tiada duka..... tapi, berapa kerat jew la yang nak wat macam ni kan?

wat teman2, ingatlah dan hargailah orang yang tersayang saat die masihh ada.....
sebab kebanyakan manusia ni, hanya menghargai someone bila die dah tak de....
bile die dah jadi milik orang lain barulahmenyesal tiada kesudahannya......
 sy pun pernah terkecewa dan dikecewakan........so, fikir-fikrkanlah....


Thursday, February 10, 2011

cinta?????

kita xpercaya pada cinta.... kita bencikan perasaan cinta itu..... tapi, knape ade yang datang menghulurkan cinta itu tuk kita..... kita tak mahu ade pun perasaan itu..... stop to love me.... kite xnak bercinta lagi...... please....!!!!

cinta itu menyakitkan bukan menyembuhkan.......
cinta itu membunuh bukan menghidupkan......
cinta itu membutakan bukan mencelikkan kita....
cinta itu bodoh bukannye pandai.....
cinta itu menipu bukannye benar.....
cinta itu palsu bukan asal......
cinta itu dosa bukan pahala....
cinta itu gila.............

manusia buang ank...... sbb ape???? semua itu sebab cinta..... cinta yang telah membutakan manusia...... cinta yang menghalalkan ape yang haram...... bodoh betul pompuan tu...... kenape nk serahkan tubuh sendiri kat lelaki???? dah terang2 laki 2 nk tipu ko......

yang laki lak...... ko xtakut ke kat Allah???? ko x pikir ke kalau ade yang wat mcm 2 kat anak ko nnty???? mmg betul kata2 yang kite dengar..... no man no lie, no woman no cry......

kite bencikan laki...... malah kebencian 2 smkin hari semakin bertambah..... BENCI.........!!!!