my life

Wednesday, December 3, 2014

tentang rasa


#rasa

aku benci rasa ini

rasa yang selalu aku rasa

rasa yang takkan mungkin engkau rasa

rasa rindu

tapi..

rasa sakit

rasa perit

kucuba lawan rasa

yang aku sendirian rasa

rasa yang tak patut aku rasa

kalau kau tahu rasa ini

aku tuju pada kau

aku cuma ingin tanya

agaknya

apa yang kau rasa?

#1625 #31102014

Wednesday, April 9, 2014

~~selepas setahun~~

selamat pagi...





krik. . krik.. gambar terbaru...


huh, dekat setahun xupdate blog... nak aktif blog balik kew?? biase la kalau time rajin or rase nk upate jew baru upate.. nie pun update kat fon jew . malas nak on lappy.. setahun?? harus la... dah macam2 benda boleh jadi..


1st, alhamdulillah dah maju setingkat.. dah dpt lesen n kereta.. ok la for the 1st a perodua viva... alhamdulillah, hasrat tuk bawak mak abah jalan2 dah tercapai..




2nd, my sis dah kahwin.. kitorang beza umur hanya setahun jew.. tipu la kalau xrapat.. tipu la kalau xrase ape2... mungkin jodoh akak dah smpai kot.. aku jew belum.. huhuhu.. walaupun nenek, mak, abah, along n kakak dah bising suruh cari.. aku dengan selamba jew jawab "jodoh belum sampai.."


'yes mum n dad, i know i'm 24 years old this year.. but, nak buat mcmne belum jumpe mymy mr.right...' errm... lupe, bawah nie gmbar kahwin kakak yea..









dah.. dah malas nak menaip.. jumpe next entry kalau rajin.. hahahahaha, gelak jahat...

Thursday, June 13, 2013

...... impian menjadi kenyataan..... In sha Allah....


alhamdulillah....
Allah murahkan rezekiku...
dapat la hulurkan gaji sikit kat emak n abah....
n In sha Allah,
hujung tahun nie aku ambik kereta....
amin....

before this,
i got an offer as a 'guru ganti'
but,
i just give it to my sister....
i think she should got it..
lagipun die dah lame grad...

the first day on the school,
she so stress...
n she said,
"agh, i don't know anything about 'Pen. SENI'"

sangat kesian....
hope, Allah permudahkan segalanya untuk akak....

next is,
my sis n me akan attend kelas memandu...
Yes..... ktorg akan wat lesen....
mmg la bunyi macam pelik...
sbb dah 23 tahun baru buat lesen...
sekurang2nya sy buat dengan usaha n duit sy sendiri kot....
xde bgantung ngan mak abah...
huhuhuhu...
eh terlebih membebel lak....

#hope, Allah murahkan rezeki Nor Muslima....
dapat bantu family...

Tuesday, May 21, 2013

istiadat konvokasyen ke - 78

Bismilallah...

Alhamdulillah....

semalam telah pun berlalu, cepat sungguh masa berlalu.
then, semalam, aku bersama kawan-kawan telah pun diisytiharkan sebagai alumni... dah grad IJAZAH SARJANA MUDA SAINS (KEPUJIAN) (STATISTIK). walaupun tak berjaya dapat Anugerah Naib Canselor (ANC), aku tetap bersyukur. xde repeat2 n grad pada waktunya...

so, mase untuk add picture...!!


nie gambar Dato' Prof. Ir. Dr. Sahol Hamid Abu Bakar

Then, terima kasih mak, abah, kakak, abang, family-familyku, family GPMS, kawan-kawan, pensyarah-pensyarah, staf-staf UiTM Kelantan (Machang dan kampus Kota Bharu), dan yang terlibat secara langsung atau x dengan diri ini.... (cewah... macam menang anugerah lak...)


familyku yang datang

bergambar bersama family tercinta.

from my family... thanks u all.

tahniah buat kawan-kawan semua kerana anda semua berjaya grad. sorry xdapat ambik gambar dengan korunk banyak-banyak.. family aku nak cepat. hehhehee... ape2 pun aku rindukan korunk. rindu 2 terubat ckit bila bersama dengan korunk semalam.. xpe2, nnty lain kali kita jumpa lagi k?

kawan2,
nie gambar korunk,
aku abadikan kat dalam blog aku k?
miss u all kawan2
gambar xjadi sangat, u all xlambung topi la weh....

hah, yang nie la cantik sikit...

kak laim, me, aina

nie classmate yang dah bertunang... 
bila korang nak langsungkan perkahwinan lak???
xsabar nak makan nasi minyak korang.

aisyah, nisha, pika, me, mai

bersama umi n adik nyot

selepas family balik, sebelah petangnye, aku n my sis bergambar sakan lak...

jom posing 

gwiyomi

yeah, i'm graduate.

skema kan? tapi cantik

merenung masa depan

UiTM dihatiku

menggapai bintang

depan pintu masuk UiTM Shah Alam

balik je umah, dapat bunga daripada housemate...

how sweet my housemate... 

ape2pun, syukur sangat. thanks abah n mak sudi meluangkan masa untuk anakmu yang manje nie... maaf menyusahkan mak n abah. sempena hari ibu n birthday abah nie, orang hadiahkan ijazah nie untuk mak n abah. terima kasih sbb mendidikku hingga jadi manusia berguna.

#mak n abah, please jangan tanye orang lagi bila nak kahwin. sbb org xde jawapan untuk soalan mak 2.

Sunday, April 28, 2013

outstation + demam..


sekarang kat hotel sentral kuala lumpur....
kenapa kat sini??
cuba teka??
hahhahaha...

sbb outstation la....
1st day outstation dah demam...
agh tensionnye...
xdapat la nak enjoy sangat...

ape2 pun.
kite perlu teruskan...
walaupun bos ckp nk antarbalik ke shah alam...
tpi kite xnk....
 xkan la nk wat keje separuh jalan kan???

dah la...
nak tido nie....
sekarang ngah tengok bintang mencari bintang...
adik balqis cantik sgt...
johan lak comey ngan watak skemanye 2...

Thursday, April 25, 2013

KU AKUI......



“Ya Allah,
Jika aku jatuh cinta,
Cintakanlah aku pada seseorang yang melabukan cintanya pada-Mu,
Agar bertambah kekuatanku untuk mencintai-Mu…

Ya Muhaimin,
Jika aku jatuh hati,
Izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut pada-Mu,
Agar tidak aku terjatuh dalam jurang cinta nafsu….

Ya Rabbana,
Jika aku jatuh hati,
Jagalah hatiku,
Agar tidak berpaling daripada hati-Mu..

Ya Rabbul Izzati,
Jika aku rindu,
Rindukanlah aku pada seseorang yang merindui syahid di jalan-Mu.

Ya Allah,
Jika aku menikmati cinta kekasihMu,
Janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya bermunajat di sepertiga malam terakhir-Mu..

Ya Allah,
Jika aku jatuh hati pada kekasih-Mu,
Jangan biarkan aku tertatih dan terjatuh dalam perjalanan panjang menyeru manusia kepada-Mu..

Ya Allah,
Jika Kau halalkan aku merindui kekasih-Mu,
Jangan biarkan aku melampaui batas sehingga melupakan aku pada cinta hakiki dan rindu abadi kepada-Mu..

Amin….
Ya Rabbal Alamin…”


#YA ALLAH, berikanlah aku ketenangan….


Sungguh…. 
Begitu pahit aku lalui…
Memang aku terima kamu…
Tapi, aku tak pernah tahu sejauh mane kamu terima aku,
Aku langsung xde peluang untuk berbicara…
Semua keputusan kamu yang lakukan,
Kamu yang buat…

Berapa kali jew kamu angkat bila aku call??
Nak tunggu kamu call aku??
Aku tahu,
Aku mati pun kamu belum tentu call aku..

Aku bukan malaikat,
Boleh terima semua yang orang buat kat aku macam 2 jew…
Ketika aku perlukan secebis semangat,
Untuk meneruskan hidup ini,
Kemana kamu????
Mase aku kena ragut…
Sikit pun kamu xambik tahu pasal aku kan?

Kamu kata kamu sayangkan aku….
Tapi cukup ke kata-kata sayang 2 hanya perkataan…
Dah banyak kali aku cakap pada kamu…

Tapi,
Kamu xpernah untuk berubah….
Aku tahu kamu kejarkan kerjaya kamu je…
Bila aku tegur,
Kamu kate,
Untuk masa depan kite,
‘untuk awak ngan saya, berkeluarga’
E2 kata2 kamu kan?

Tapi,
Yang aku tahu,
Kamu hanya kejarkan masa depan kamu,
Kerjaya kamu…
Seminitpun kamu tiada masa untuk aku…
Itu ke yang kamu kata untuk aku??
That’s why I make a decision,
I should leave u alone…

saya nak bagi lagu "ku akui by hafiz untuk awk"

nah 

Tuesday, April 23, 2013

tolong aku....!!!!




Ku merindu tapi dia tak peduli
ku sakit kau juga tak peduli


kenapa dengan kamu cinta???
kau seolah tak mengharapkanku
lihatlah aku sekarang!!
ku tenggelam karena cintamu
ku merana tanpamu
jiwaku memanggilmu
tuk menemani kesendirianku
tapi apa jawabmu...??
kau lebih memilih pergi meninggalkanku
tanpa peduli perasaanku yang mencintaimu....




tragis kisahku..
memiliki tanpa dicintai
mencintai tapi dusta yang kau beri....





tolong fahami aku...