my life

Sunday, April 28, 2013

outstation + demam..


sekarang kat hotel sentral kuala lumpur....
kenapa kat sini??
cuba teka??
hahhahaha...

sbb outstation la....
1st day outstation dah demam...
agh tensionnye...
xdapat la nak enjoy sangat...

ape2 pun.
kite perlu teruskan...
walaupun bos ckp nk antarbalik ke shah alam...
tpi kite xnk....
 xkan la nk wat keje separuh jalan kan???

dah la...
nak tido nie....
sekarang ngah tengok bintang mencari bintang...
adik balqis cantik sgt...
johan lak comey ngan watak skemanye 2...

Thursday, April 25, 2013

KU AKUI......



“Ya Allah,
Jika aku jatuh cinta,
Cintakanlah aku pada seseorang yang melabukan cintanya pada-Mu,
Agar bertambah kekuatanku untuk mencintai-Mu…

Ya Muhaimin,
Jika aku jatuh hati,
Izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut pada-Mu,
Agar tidak aku terjatuh dalam jurang cinta nafsu….

Ya Rabbana,
Jika aku jatuh hati,
Jagalah hatiku,
Agar tidak berpaling daripada hati-Mu..

Ya Rabbul Izzati,
Jika aku rindu,
Rindukanlah aku pada seseorang yang merindui syahid di jalan-Mu.

Ya Allah,
Jika aku menikmati cinta kekasihMu,
Janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya bermunajat di sepertiga malam terakhir-Mu..

Ya Allah,
Jika aku jatuh hati pada kekasih-Mu,
Jangan biarkan aku tertatih dan terjatuh dalam perjalanan panjang menyeru manusia kepada-Mu..

Ya Allah,
Jika Kau halalkan aku merindui kekasih-Mu,
Jangan biarkan aku melampaui batas sehingga melupakan aku pada cinta hakiki dan rindu abadi kepada-Mu..

Amin….
Ya Rabbal Alamin…”


#YA ALLAH, berikanlah aku ketenangan….


Sungguh…. 
Begitu pahit aku lalui…
Memang aku terima kamu…
Tapi, aku tak pernah tahu sejauh mane kamu terima aku,
Aku langsung xde peluang untuk berbicara…
Semua keputusan kamu yang lakukan,
Kamu yang buat…

Berapa kali jew kamu angkat bila aku call??
Nak tunggu kamu call aku??
Aku tahu,
Aku mati pun kamu belum tentu call aku..

Aku bukan malaikat,
Boleh terima semua yang orang buat kat aku macam 2 jew…
Ketika aku perlukan secebis semangat,
Untuk meneruskan hidup ini,
Kemana kamu????
Mase aku kena ragut…
Sikit pun kamu xambik tahu pasal aku kan?

Kamu kata kamu sayangkan aku….
Tapi cukup ke kata-kata sayang 2 hanya perkataan…
Dah banyak kali aku cakap pada kamu…

Tapi,
Kamu xpernah untuk berubah….
Aku tahu kamu kejarkan kerjaya kamu je…
Bila aku tegur,
Kamu kate,
Untuk masa depan kite,
‘untuk awak ngan saya, berkeluarga’
E2 kata2 kamu kan?

Tapi,
Yang aku tahu,
Kamu hanya kejarkan masa depan kamu,
Kerjaya kamu…
Seminitpun kamu tiada masa untuk aku…
Itu ke yang kamu kata untuk aku??
That’s why I make a decision,
I should leave u alone…

saya nak bagi lagu "ku akui by hafiz untuk awk"

nah 

Tuesday, April 23, 2013

tolong aku....!!!!




Ku merindu tapi dia tak peduli
ku sakit kau juga tak peduli


kenapa dengan kamu cinta???
kau seolah tak mengharapkanku
lihatlah aku sekarang!!
ku tenggelam karena cintamu
ku merana tanpamu
jiwaku memanggilmu
tuk menemani kesendirianku
tapi apa jawabmu...??
kau lebih memilih pergi meninggalkanku
tanpa peduli perasaanku yang mencintaimu....




tragis kisahku..
memiliki tanpa dicintai
mencintai tapi dusta yang kau beri....





tolong fahami aku...

Friday, April 19, 2013

.....aku dan peragut.....

tak pernah sekali pun
walau sebesar zarah pun
terdetik di fikiranku
yang aku kene ragut....

oh Tuhan....
sungguh aku terkejut...
malah aku masih lagi trauma...
sampaikan kalau kwan sentuh tgan scara tiba2 pun.
aku akan terjerit...
sungguh...
hati masih berdebar...

18 april 2013
jam 9.15 malam...
pulang dari tempat keje...
berjalan seorang diri...
tiba2 sebuah motor datang dari arah belakang n meragut barang aku...
aku tiba2 terdiam...
aku cuba mengintai no pendaftaran motor tersebut,...
tapi gagal sbb waktu tu pandangan aku kabur...
yang termampu dihati aku berdoa semoga Tuhan tolong aku...
seorang pun tiada waktu tu...

aku terduduk ditepi jalan..
hanya air mata je mampu aku tangiskan...
aku terus mencapai hp aku 1 lg...
nasib baik ade fon lg 1...
call kakak...
then tunggu...
kakak lambat sgt..
call kwn, n kejap lepas 2 kawan sampai dgn member die...
die pun terkejut..
die kata xsangka pun...

kejap lepas 2,
kakak smpai...
terus kena bebel...
"lepas nie jgn pakai baju kurung lagi g keje.. Bahaya tau tak"
then, kakak nk hntar...
tapi kite xnk...
kawan nk antr kite...
berenti kedai makan jap..
sorg lg kwan kite smpai...
pun kena bebel gak...

"2 la awak xhati2 lagi... esok jgn bawak beg lagi..."
hari semalam otakku penuh dengan bebelan kawan2...
balik umah pun same....
roommate tanye macam2...

then, ambik wuduk,
solat isyak n solat hajat...
terus call mak n abah...
semalam tidur dengan baju kurung n dengan air mata jew....

#semoga hari ini n seterusnya Allah beri aku kekuatan...
sampai saat ini... hati masih terkejut n masih trauma...

Monday, April 15, 2013

kerja dan cinta... pilihanku??

puhhhhh..... puhhhh....
banyaknye debu....
hehehhehe...
bersawang dah blog aku nie....
lamenye xmengupdate....

so, biase la...
aku akan memulakan kisah "it's my life"
yang aku sendiri pun tak tahu bila akan berakhir...
huhuhuhu....

dalam kepayahan, kesenangan, kegembiraan dan kesedihan...
pelbagai dugaan n cabaran aku lalui...
so, sekarang....
aku menolak semua cinta yang datang....
aku takut dengan semua yang hadir...
n aku dah keje kat sini...

sekarang nie,
aku nak fokus pada keje....
xnak fikir ape2 lagi soal cinta...

FULL STOP...!!!