my life

Tuesday, February 26, 2013

kehidupan baru

ermmmm.....
mesti berdebarkan bila tengok title kat atas nie.....
hhahahhahaa....
bukan berumah tangga la....
nie rumah masih xde tangga...
saya belum  jumpa lagi En. tangga saya....
huhuhuhu....
nnty kalau saya dah jumpe En. Tangga saya bagitahu yea???
So, Cik Rumah nie masih belum ada En. Tangganye....
huhuhuhuhu....

bercerita tentang kehidupan baruu....
sebenarnya,
saya sudah fly ke Shah Alam SELANGOR....
huhuhuhu....
setelah berfikir panjang n penat meyakinkan kuargaku,
aku menjejakkan kaki gak ke bumi Shah Alam...

teringat masa dalam bas....
huhuhuhu....
baru je masuk bas,
air mata berjurai2 jatuh....
sedih....
pertama kali nak jalankan kehidupan sendiri...
aku rasa,
that's why la parent aku tinggalkan aku kat umah nenek 3,4 hari sebelum bertolak ke S.A...
hehehhehehe....
kelakarkan,....
patut la kawan aku cakap aku anak manje...
tapi, aku xrasa pun aku anak manjee.....
k la, aku nak siap g keje nie...
nak tahu keje ape???
nnty next entry lak sy citer tentang pengalaman pahit manis mencari keje....
sampai la saya dapat keje n keje ape k....

Sunday, February 3, 2013

mY dEciSiOn

Eerrrrmmmmmm.....
kita kena redha dengan ketentuan-Nya....
hari ini,
aku sedar....
orang yang aku cinta
orang yang aku tunggu
orang yang memberikan aku harapan
suatu ketika dahulu
telah meninggalkan aku.....
dan aku seharusnya percayakan
perkara ini
setahun yang lalu....
bukan hari ini
tetapi
ape yang nak dikesalkan lagi
perkara yang sudah 1 tahun berlalu...

dia adalah seorang yang sangat saya respect...
melebihi orang2 lain...
setiap kata2nya
saya jadikan motivasi diri saya...
and he is the 1st yang ask me

"bolehkah awak menemani saya seumur hidup saya dan susah senang bersama saya?"

aghhhhh.......
semua 2 hanyalah kenangan laaaaaa............
please,
erase it from ur memory dear

and....
i take a decision....
"mum, if u think a guy can make me happy n can take care of me, please married us"