my life

Saturday, January 5, 2013

~tersentap~



Tadi aku keluar dengan kawan-kawanku untuk menikmati makan malam….. biasanya kami ke heritage yang berdekatan dengan rumah. Tapi, pada malam nie, kedai nie tutup pulak. Pusing-pusing, jumpe la satu kedai yang I never going. I said “wow, this is the first time I come here”. One of my friend say “yea la, u kan selalu busy….!!!!”

Wow, your mouth. #tersentap kot…. I pun selamber jew dengan nada bergurau and gatai ckit cakap “I know u miss me. Sorry la sayang, I tahu I busy sangat-sangat sampai xsempat dating dengan u. nnty lepas nie I boleh la selalu dating dengan u…. kan I dah xsibuk lagi”. Then, kami pun menjerit beramai-ramai “jerks, geli doh….”.

After parking n take a table near the road, I said “wow, I think like we all at tengah-tengah tsimpang empat yang ada traffic light….”. Lawakku menjadi.! Semua gelak-gelak n bergurau senda selepas seorang kakak take our order. I just order a plate of nasi lemak ayam n air singa beng (limau ais).

Sedang makan-makan, my friend start our discussion about our future life with our son n daughter. “oh my god, I don’t think yet about this la. I xjumpe pun lagi my future boyfriend, ni kan pulak nak piker pasal anak-anak….” Aghhh, how my future husband ea???? It’s like a Aaron Aziz my pujaan hati tu? Or like the handsome guy, Awi Rafael??? Or like Fizz Fairuz yang beriman mcm dalam lakonan Nur Kasih 2??

But, my dream stops when my friend suddenly said “how about Mr. I…..??????”

“Hey, Mr. I is only peminat I jew k??? He is not my taste. Eeeerrrrrmmmmmmm…… But, after I ask him to find another woman 1 month ago, he not contacts me again…..”

“Why?”

“I don’t know la…. Alhamdulillah, tenang sikit die tak ganggu hidup I lagi… dah banyak kali kot I cakap kat die mintak tinggalkan I n jangan ganggu i. tapi, die still keras kepala… hahhaahaha, dah dekat 2 years kot”

Selera makan I terus hilang. I letak sudu n garpu n menolak pinggan kehadapan sedikit. I habiskan air I n terus ambil hp. Then, I tweet la…. Ape lagi….. ‘sabarlah duhai hati’ bisikku dalam hati.

Errrrmmmm….. i should stop here... dah la, I need to sleep. Tomorrow I want to go to the library. My thesis not finish yet.

Assalamualaikum…..

Salam sayang, shima….              
5 jan 2013
23:58 p.m

No comments:

Post a Comment