my life

Sunday, January 20, 2013

Hari VIVA Presentation



Kami datang awal,
Kul 8.30 pagi dah ada.
Sbb aku start awal..
Aku spatutnya start kul 9.30.
Then, xlama,
Dr. j sampai…
Lepas 2, en.azry…
But, supervisor aku n nurul xsmpai lagi…

Tengah tunggu, tunggu, n tunggu,
Dr j pun membebel,
Aku terus call madam.
Pas2 duk berbual dengan Dr.J pasal thesis…
Pas2 pasal gelombang.
Tengah duk syok berbual dengan Dr. J,

En. Rifkie lalu,
Kawan2 duk menjeling jew kat aku….
Die pun ckp kat Dr. J,
“Nie, tanye banyok ko die nie..”
Hahhahaha
Bengang gak aku…
Hehehhhee
Xpe aku faham die bergurau.

Sebenarnye aku xde ape pun dengan die..
Isu nie timbul bila aku add en.rifkie sbg fren kt fb…
Errrmmmm,, ape2 jew la…

Pas2, en. Azry tetiba kuar dari kelas n duk sebelah aku…
Ermmmmm….
Ini cari pasal nie…
Xlame lepas 2,
Aku bangun n mintak Dr. J duk situ….
Yesssss….
Ade sebab la nak lari dari mamat nie…
Dah la pagi tadi,
Pandangan mata die seakan Warning aku….
Mcm nak tanye aku banyak2 jew….
Aku g duk sebelah kawan aku

Nyot bisik kat aku,
“boleh tahan la…. Errmmmm, dah kahwin belum?”
"belum....."
Yerks, boleh tahan….??
Tapi mulut tak leh tahan pun….

Then, tak lama lepas 2,
Bon present dulu,
Next, nurul.
Pas2 baru la aku….
Aku takut giler kot…
Nerbes sampai cirit…..
Pas2 aku berpeluh2 kot…
Nasib baik kwn2 menenangkan aku….

Masa aku nak start,
Aku tgok panel lain..
Dorang semua ngah leka membaca report aku
En. Azry jew yang tgok aku..
‘isy…. Dah boleh start ke??’
Then, aku main isyarat mata dengan en. Azry…
Die angguk, tandanya dah boleh start
Aku mulakan dengan Bismillah….
N aku akhiri dengan Alhamdulillah….

Semuanya bagaikan mimpi
Aku dah MERDEKA VIVA…..
Hehhehehheheh
Huhuhuhuhuhuhuh
Q n A aku tak bnyak pun….
Aku bersyukur sangat2,,….
Aku mcm xpercaya bila Dr. J ckp,
That’s all…..
‘What??? Biar betul’
Aku bertanya untuk kepastian..

“dah xde soalan ke??”

“Errrrrrr….. nak lagi ke?? Nak lagi meh nak bagi”, jawab en. Azry…

“Errrr… x! x!”

Keluar jew bilik, xsmpat pun lagi pintu tertutup rapat,
Aku dengan happynye,

“Yesssss…..!!!!!”

Semua kawan2 datang tanye mcm2…
Ahhahahhahhaa….
Ape2 pun aku dah lepas…

20.01.2013

No comments:

Post a Comment