my life

Monday, December 6, 2010

semalam...

semalam aku dapat menempuh hariku dengan sempurna....
tiade lagi air mata yang tumpah kerana die....
aku bersyukur....
kerana punyai kawan & family yang cukup memahamiku....
kredit to kak nana + zatiey + tirah + lokman + izzudin + my frenz...
i love u all.....
thanks 4 ur motivation...
i'll strong....
InsyaAllah......

Sunday, December 5, 2010

....saling merindu.....

tadi, kite ade terdengar adik kite nyanyi lagu nih....
kite pon tanye la tajuk pe....
tajuk lagu 2 saling merindu....
pas2, kite on laptop terus jer search lagu nih....
hihihihihihhi....
kite pon dengar....
best lagunye....
mmg kena ngan kite.....
ni la lgu 2....
jeng....!!! jeng......!!!!!!
Usah kau tangiskan pada cinta lama
Usah kau impikan kita 'kan bersama
Biarkan ia terus berlalu...
Bagaikan mimpi hilang di mata

( 1 )
Kini kau kembali merayu lagi
Kaitkan semula madah-madah cinta
Harapkan bebunga berputik semula
Yang telah lama...
Gugur ke bumi

( 2 )
Dalam sukma mimpiku
Ia telah berlalu
Cinta yang dulu suci
Bagiku tiada lagi...

( 3 )
Aku yang masih
Ditaman ini
Mencari bunga
Mawar berduri
Ku sangka madu
Racun berbisa
Itulah Hakikatnya...

( 4 )
Nak ku tinggalkan
Terasa sayang
Ingin ku belai
Tangan tak sampai
Pastinya kita
Saling merindu
Ku masih cinta pada mu...

(ulang 1, 2, 3, 4 & 3, 4)
« Last Edit: June 07, 2008, 01:35:21 PM by kernelstackdump »

Saturday, December 4, 2010

my birthday....

today is my birthday....
but,
i think,
today is so bad...
nothing special....


last night.....
i go to bed so late....
i wait...
a wait him.....
only a single word i hope...
"HAPPY BIRTHDAY"
why so difficult for him to say like that to me...
why? why? why?
maybe he hate me so much.....


i know.....
i only a stupid gulz....
i'm not like others gulz that he love....


why i remember him alwayz....
so difficult to forget him....
i don't know what should i do....
plez someone help me....!!!!!!!!

Friday, December 3, 2010

sayunye hati ini.......

kawan2...
sblum bace sdia tisu ea....
tapi bukan sedih sangat pon....

hari ni birthday die....
semalam kite tunggu sampai kul 12 sbb nk wish kat die...
kite ngantuk sangat semalam...
tapi kite tunggu gak kul 12....
pas2, kdit kite xde lgsung...
kite pon janji ngan adik...
nk guna kredit die 1 sen jew...
nnty kite ganti blik 1 inggit...

10 minit sblum kul 12,
kite dah ciap sedia taip msej yang panjang lebar 2 kat hp adik....
kite taw....
mesti adik marah kat kite kan?
sbb pe?
sbb kite berhubung ngan die ag kan??
kite taw,
adik xbagi kite layan die ag....

1 minit sebelum kul 12,
kite da  send msj birtday 2....
mase kite send 2....
kite nangis sebab teringat kat die....
teringat janji2 kite ngan die....
mase kite cple ngan die dlu....
die jnji nk sambut birthday ngan kite....
sbb pe???
sbb birthday kite esok...
birthday die ngan kite jarak 1 hari jew pon....

dulu,
kite citer kat die...
xde sape pon pernah smbut  birthday kite...
die pon jnji nk smbut birtday kite...
suke sangat mase 2...
tapi,
kite xsangka dah jadi macamni...

mase kite menaip ni pon,
air mate xhenti2 mengalir...
xtaw nk ckap pe....
kite pon xtaw nape kite sedih...
kite xtaw nape kite nak ngis....
padahal...
die bkn lyan kite ngan elok pon....

kite dah cube nak lupekan die....
tapi,
die xhnti2 hubungi kite....
macam mane kite nak lupekan die klu macamni....

kite dah cube yakinkan diri kite yang die 2 jahat...
tapi nape hati nih sukar sangat nak percaya....
banyak sangat kenangan kite ngan die....
tambahan lak ary ni annvsary  die ngan kite yang ke.............

kadang2,
kite nak jew terima die balik...
tapi kite try gak lawan diri kite agar x terima die semula...
kite pujuk diri kite...
kite ckap....
kalau kite maafkan die....
mesti die wat lagi....
die xpernah serik....
dulu pon sblm die accident,
die dah curang ngan kite...

tapi,
kite maafkan die sbb die accident...
kite kcian kat die sbb die skit....
kite jaga die,.....
kite ponteng kelas sbb jaga die...

tapi,
die xpernah nak cube ingat pengorbanan kite...
kite dapat test kosong...
pernah die tanye???????
kite x antar assgment....
pernah die ambik taw...
kite dah wat segala2nya utk die....

tapi,
nape kite xdapat pun sebatas kejujuran dari die....
susah sangat ke nk jujur ngan kite....

sekarang die curang lagi....
haruskah kite terime die balik?????
kite x kuat nk melawan pujuk rayu die....
tolonglah....
tolong bantu kite tuk lupekan die.........

Sunday, November 21, 2010

saya sayang awak......

dah lame xtulis kat cini kan???????
rindu rase....
huhuhuhu.....
aku boring..... so, aku pon belek2 ar page fb sape ntah,......
then, aku terjumpe la 1 note ni..... tertarik la aku nak baca.....
pastu, tertarik gak aku nak post kat sini.....
kita baca same2 tau......
pastu, biar kita insaf same2 gak.....
aku tak nak insaf sorg diri.....
aku tak nak masuk syurga sorang2......
aku nak masuk syurga ngan kawan2 aku, ngan family2 aku.....
ngan sume orang2 baik......
sayang kamu semua..................
inilah note yang aku baca tu.........





"saya sayang awak..tapi betul ke saya sayang awak??awak sayang saya ke??kalau sayang, nape awak pegang tangan saya??awak nak tengok rambut saya,nak hug saya,nak saya pakai seksi2..memang la awak xkasi boy lain tengok saya pakai seksi..tp awak xhalal lagi utk saya kan??saya sayang awak ke kalau saya kasi semua tu kat awak??

saya sayang awak..betul..xtipu..tapi sayang ke kalau bila dengan awak, saya lalai??saya lupa kat Dia yang dah cipta saya, yang kasi saya perasaan cinta kat awak..saya lupa solat, saya lupa dosa..saya lupa Tuhan..takut la...

betul awak..saya sayang awak..tapi saya takut..takut sangat nak sayang awak..awak baik, selalu solat awal..tapi nape bila dengan saya awak lupa solat??masa kuar, kita lalu je depan masjid..xpernah stop..tp kt tempat xde orang, kita stop.beratus duit awak habis untuk saya kn??saya hargai sgt..saya tau awk syg saya..tp nape awak xsimpan duit tu dulu..kot2 ada jodoh, boleh kita kawen..awak...saya takut..takut sangat..takut bila ingat pe yang kita dah buat..saya nak awak jadi halal utk saya..tp xboleh la sekarang..mcm mana awk nk tanggung saya..kita blaja lg..saya nak hidup dgn awak..saya nak awak jd imam saya..nak sgt share everything dgn awak..saya nak jadi kekasih halal awak..tapi betul ke cara kita wak??saya takut laaaa...




awak..saya nak hidup dgn awak forever kat heaven..tapi layak ke kita gi heaven kalau kita camni??macam mana kalau tiba2 Dia yg kat atas tu panggil kita pergi..xkisah la saya dulu, awak dlu atau dua2 skali..boleh ke kita gi heaven kalau Dia panggil kita skarang??kalau la Dia tanya apa yg saya dah buat dgn awk, pe saya nk jawab nanti..saya maluuuuuuuuuuu sgt kat Dia..

awak..lama saya fikir..saya fikir pasal kita..betul saya sayang awak..tapi, sampai bila kita nak camni??awak..saya dah fikir lama...lepas ni, kalau saya xmsj awk,xnk jumpa awk, xnak call awk, xnk vc, mms or wc,awak jgn salah faham tau..saya buat camtu sbb saya syg awk sgt2..awak..saya nak forever kat syurga dgn awak..dulu saya sedih sbb kita jauh..tapi skarang, saya bersyukur sangat..Tuhan sayang kita..kalau dekat, awak boleh agak kn pe kita buat nnti??




saya xtau camne nk gtau awk..saya nak jaga hati awk..tp awak sedar x sebenarnya saya dah kotorkan hati awak..saya suka goda awak dgn manja saya, dengan body saya..saya suka buat awak cair dgn saya..jahatnya saya..awak saya banyak dosa..awak nk ke terima org mcm saya jd wife awak??awak..saya nak bersihkan diri saya sebelum jadi yang halal buat awak..saya nak jadi the best wife..baru la awak xpandang orang lain dah..saya xnk susahkan awak dgn saya yg mcm ni..awak..saya nak jadi bidadari awak..bukan kat dunia je..tp kat heaven gak..saya nak jadi bidadari awak yg forever..




awak..saya tahu saya xbaik....banyak sangt kurang n xlayak nak tegur salah awak..tapi saya sayang awak..pe kita buat, bukan ada org tahu pn...sape lagi nak tegur awak kalau bukan saya??saya pn nak awak jadi suami yg boleh pimpin saya ke syurga..xnak ke??xkn la awak sayang saya utk hepi2 kat dunia ni je..awak xnk ke pilih saya jadi bidadari awak kt syurga nanti??awak..tolong la...saya xnk dah jumpa awak..tp mungkin saya lalai gak nanati..syaitan selalu ada dgn saya..suka je dia kalau saya keluar dgn awk, goda awak..awak..tolong la ingat kan saya gak bila saya lupa.tolong ek..saya lemah sangat..saya nak jadi kuat..kuat utk awak..untuk hidup dgn awak.

saya sayang awak..camne kalau tiba2 Dia panggil kita b4 kita sempat bertaubat..takutnye saya..awak xtakut ke??camne kita nak gi syurga??camne saya nak jadi bidadari awak??saya nak sangat cinta ni kerana Dia..tp dgn apa kita dah buat, layak ke kita letak nama Dia dlm cinta kita??malu sangat kat Dia..awak..saya nak berubah..utk diri saya gak, utk parents saya..tp, kalau saya berubah, awak still terima saya lagi kan??saya nak berubah pn sbb nak jadi the best utk awak..utk babies kita nanti..nak jadi mom yg the best..huhutinggi betul cita2 saya..saya pn nak kita jadi pasangan yg educated..nak sama2 berjaya..tp educated yg taat padaNya la..mesti bahagia kan..kita ingat Dia, Dia pun ingat kita,,so, boleh la Dia jaga kita nanti..




awak, kalau la saya pergi dulu,saya nak tunggu awak kt syurga tau..awak doakan la saya bia boleh masok syurga..saya nak jadi bidadari yg tunggu awak..n there, i'll be yours forever...tapi, kalau awak pergi dulu??ye..saya sedih..tp saya pun akan doakan awak..insyaAllah..nanti awak tunggu la saya kt syurga k??mesti ramai bidadari tunggu awak kat sana..tapi, simpan la 1 tempat untuk saya k??saya nak jadi bidadari awak..


awak..maaf kan saya kalau ape yg saya buat n gtau ni mengguris hati awak..saya buat camni sbb saya sayang awak..saya xtau camne nak gtau awak..sebab tu saya taip kt sini..maaf sebab saya post kat sini..bukan nak bukak kburukan sendiri..at least mereka yang baca ni boleh jadikan kisah ni sbgai panduan..ramai kt luar sana kapel n buat macam2..saya takot nak post kat awak..tapi saya harap awak tergerak hati nak baca ni k..awak..dah nak subuh la..kejap lagi mesti Dia panggil saya..ingat tau..SAYA SAYANG AWAK ETERNALLY N INFINITY.. n saya tunggu awak jemput saya sebagai yg halal utk awak nanti k..<3<3<3"


Best kan?????????
tertarik benar saya baca.....
huhuhuhu.....
sayu + sedih pon ade....




_*shima*_

Friday, November 12, 2010

Allah ade di sisi kita.......

Bismillahirrahmannirrahim........

teman,
sedar xsedar dah sampai ke hujung sem. rase kejap je sem ni...... liku2 n ranjau telah kita tempuh dgan sabar..... jika kita ingat kembali....... bertapa kita katakan tidak kuat utk jalani ujian dan dugaan yg Allah berikan...... tapi, sedar2, kita sudah pun berjaya jalani ea dgan baik.... Allah xkan uji kita melainkan dia taw kita kuat dan kita mampu jalani ujian yg Dia berikan......

teman,
dimana dirimu tika aku kesedihan begini? knapa ketika aku swenang kau datang kepadaku???? tapi bila aku kesusahan kau tinggalkan aku..... inikah hakikat,  lumrah sebenar berkawan?????

Wednesday, September 22, 2010

sakitnye hati........

assalamualaikum........

di saat aku mencoret blog ni....... aty aku saki sesangat... xdpat aku bayangkan bertape nak marahnye aku kat someone ni..... geram sesangat,....... aku nak makan orang leh x???????


tapi mane boleh lar..... sabar jew lar..... tapi, aku xtaw la kesabaran aku ni sampai tahap mane jew..... aku ni bukan penyabar sangat orangnye..... tapi, bila aku marah, aku akan betul2 maraah....


so, aku xnak marah2.... aku takot nnty ade yang memusuhi aku sampai mati la.....  aku fikir better aku wat donow jew..... donow pon donow dak ler.... tapi jangan sampai bagi aku hilang sabar.....


aku dah bincang habis2an dah ngan dowang....... persediaan sume dah wat....... tunggu dowang lame2....... last2, xjadik...... menyakitkan aty aku betol.......

agh....... nak marahnye...... aku kalo aku nak marah aku nak makan semut...... mane semut ni....., xnak datang lak hari ni..... ary len banyak jew.... tapi, hari ni tetiber jew menghilang..............

aghhhhhhhhhj.........!!!!!!!!!!!!

Friday, September 17, 2010

sunyi....

begitu sunyi, sepi sgat hidup ni....
seakan akan ak tgal keseorgan didunia yg fana ini....
tiada siapa yg bersamaku disini............












Ya Allah,
lindungilah aku......
bimbinglah aku kejalan yg Kau Redhai....
sesungguhnya Ya Allah,
aku hnyalah insan yg lemah,
aku tidak berdaya melawan-Mu....
ak hanya berserah kepada-Mu......













Ya Allah,
di saat kesedihan ini....
aku hanya ada Kau disisiku....
tiada lagi kekasih hati yang aku bangga2kan itu.....




Ya Allah......
kadang2 aku terfikir,
kenapa kau menguji aku sebegini rupa.......
di saat itu Ya Allah,
aku terasa seperti diri ini tidak kuat untuk menerima ujian-Mu itu...
tapi, setelah aku berjaya menempuhnya.....
rasa seperti tidak percaya....
aku telah berjaya melalui ujian-Mu ini Ya Allah.....




benarlah seperti kata-Mu,
Allah xakan menguji seseorang manusia itu lebih dari kemampuan mereka....
terima kasih YA ALLAH.......

Friday, September 10, 2010

1st day raya....

hari ni hari raye....
tadi pagi, gi surau wat solat sunat hari raya.... mase dgar kuthbah tadi, ngantuk sesangat.... tapi best....
k la.... nak g raye nih..... sblm 2, aku nak ucapkan selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir dan batin wat sume yang mengenali diri ini.....

Thursday, September 9, 2010

sahur yang terakhir.......

bismillahirrahmannirrahim........

Dah lame rasenye tidak ku coret di laman ini walaupun baharu 2, 3 ary....emm disamping sibuk nak menyiapkan bermacam2 ler bende yang xciap ag.... tp, yang cedihnye.... ak ade la wat kek.... tapi, kek ak x menjadi..., da la 2 bijik... klu 1 bijik 2 okey ag.... cedih tol.... nk ckap xpernah wat sblm xde larrr.... selalu je wat sebelum ni....


Yang aku gumbira sesangat, semalam ak ade la tolong mak ak wat ketupat cikit2.... 2pon ckit sesangat aku nolongnye..... kelakau gak ler semalam wak2 ngah nolong mak anyam ketupat.... ade lar sorang kwan ak ni call.... kawan ak ni org johor ler.... musty ar ak ckap luar.... sekali terbau budu da......


hehehehe.... die tanye ar aku ngah wat pew? ak ckap ar tolong mak wat "ketumpat"..... huhuhu lawak tol.... dah ler mase 2 sume family ak dok dengar ak cakap ngan hp.... malu aku..... mase sahur tadi, xabiz2 family ak dok mengate kat ak.... malu sesangat.... aku pon ckap ar..... nak cover malu an.... "ala, namenye maknusie.... mesti ar ade cilap cakap ckit2"














huhuhu..... ape2 pon jap ag aku nak balik kampung nenek.... dah lame sesangat xjumpe nenek.... rindu kat nenek aku yang sorang 2..... harap2 die sihat wal afiat.....


xsabar nak buli nenek aku nak suruh dia wat tapai..... aku suke makan tapai nenek aku wat.... best sesangat,.... mak aku wat pom xleh nak lawan tapai nenek aku wat.....

Monday, September 6, 2010

............budak-budak dulu............

Bismillahirrahmanirrahim............
Alhamdulillah.... Dah nak sampai sebulan kita berpuasa di bulan ramadhan yang mulia ni..... Tinggal 2, 3 hari sahaja lagi, kita akan menyambut hari raya aidilfitri..... Aku harap sangat-sangat raya tahun ni lebih meriah jika di bandingkan dengan hari raya tahun-tahun sudah.....
Bila sebut je tentang puasa & hari raya.... Teringat lak zaman aku waktu budak-budak dulu.... dulu, kalau bulan-bulan pose gini, aku, kak aku, kwan2 n jejiran suke la sesangat g masjid untuk solat terawih....
huhuhu.... bdak2 dlu, kami ni agak baik la gak... hehehe....^_^..... kitorang g jlan kaki jew.... jalan kaki secara berjemaah.... e2 kan lebih baik.... biasenye, kwan2 akan dtang berkumpul kat umah aku la......
bila sume da berkumpul, ktorg pon bjlan la mnuju ke Masjid...... da sampai kt masjid 2 mcm biasa ar......
solat isya', solat terawih, n solat witir.... kami semua pon balik la...... jalan punye jalan, naik bukit, turun bukit n naik bukit balik..... kami jumpe la 1 rumah ni...
dulu rumahni kedai..... tp da ttup da... makcik jgn mrah ea..... waktu dekat2 nak raye... mmg cucu2 makcik ni akan blik ag untk beraya kt umah nnk dowg.... cucu2 nnk ni nakal ckit... da la suke usik ktorrg yg suke g masjid ni... dowg 2 malas nk g msjid..... eh, terngumpat lak.... Astagfirullah hal azim......
then, waktu ktorg jln2 nk blik umah 2, ktorg bling batu kt dowg... bkn pe.... jelez ar tgok dowg men mercun xajak ktorg pon..... ktorg pon gaduh2 lar.... gduh2 ngan mlut jew lar... maklum ar... kecik2 dlu mmg nakal mcm sin chan.... hahaha......
dowg panggil ktorg salad lada.....then, ktorg pn pgil la dowg sotong basah... ha, 2 la gtal2 nk gduh ngan ktorg ag.... huhuhu.... *_*
ngah syok2 dok perang mulut ngan dorg 2, tibe2 jew.... salah sorg dari dorg pgil mak dorg.... ktorg ape ag, lari pencut ar.... mcm kna kejar ngan cik b (khinzir).... ops, klu ngan cik b kna lari zig zag lar.... bkan2 mcm kna kjar ngan antu... tp, antu mane ade blan2 pose gini.... ala, ape2 jew la....
mmg tiap2 mlm ar ktorg gaduh mcm 2..... tapi skrg da x gduh da.... tapi, tiap kali lalu depan umah mak cik 2, msti ar ingat zman bdak2 2....
ape2 pon.... ia da jadi knangan yang harus ak smpan n jaga elok2....

di kesempatan ni, ak nk mnx maaf la ngan makcik, cucu2  makcik 2 n kwan2 ak yg same2 g terawih sbb da mnjayakan ak pnyer knangan....
+_+
*_*
^_^

Friday, September 3, 2010

suara (ku berharap)


di sini aku masih sendiri
merenungi hari-hari sepi
aku tanpamu, masih tanpamu
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
bila esok hari datang lagi
ku coba hadapi semua ini
meski tanpamu oooh meski tanpamu
bila aku dapat bintang yang berpijar
mentari yang tenang bersamaku disini
ku dapat tertawa menangis merenung
di tempat ini aku bertahan
reff:
suara dengarkanlah aku
apa kabarnya pujaan hatiku
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya
suara dengarkanlah aku
apakah aku slalu dihatinya
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya
kalau ku masih tetap disini
ku lewati semua yang terjadi
aku menunggumu, aku menunggu
reff2:
suara dengarkanlah aku
apa kabarnya pujaan hatiku
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya
suara dengarkanlah aku
apakah aku ada dihatinya
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya
repeat reff
suara dengarkanlah aku

Tuesday, August 31, 2010

selamat hari raya........

assalamualaikum.....
salam ramadhan al mubarak dan salam aidil fitri................
tapi, baju raye xbeli pn ag..
mcmna nak raye nih?
kwn2 sume dah beli..
tinggal kite je yg xbeli ag.....
cedih tol........